В Україні завершено випробування автомата «Малюк», за результатами яких отримано найвищі оцінки за більшістю параметрів, що підлягали тестуванню. Також автомат рекомендовано до прийняття на озброєння українськими спецпризначенцями.

малюк малышАвтомат «Малюк»

Як повідомили Defense Express в компанії «ІнтерПроІнвест», наразі в одному з підрозділів спеціального призначення Збройних сил України після визначальних випробувань проходить підконтрольну експлуатацію партія серійних зразків автомата «Малюк», серійне виробництво якого організовано на одному з підприємств, що входить до складу Державного концерну «Укроборонпром».

За словами заступника генерального директора ТОВ «ІнтерПроІнвест» Сергія Луговського, головним завданням тестування автомату «Малюк» в одному з підрозділів, що бере участь в Антитерористичні операції на Сході України, є здійснити апробацію зброї в бойових умовах, та максимально адаптувати автомат до потреб користувача.

Крім того, як повідомив представник компанії «ІнтерПроІнвест», на етапі практичного тестування у військах апробуються різноманітні версії автомата, що будуть враховувати побажання кінцевих споживачів, як по калібру, так і по комплектності поставки конкретним замовникам. Зокрема, в стандартну комплектацію автомата «Малюк» входить триточковий ремінь, коліматорний приціл та додаткові механічні від’ємні прицільні пристрої (цілик та мушка). За необхідністю, до складу стрілецького комплексу може бути включено супрессор виробництва компанії «ІнтерПроІнвест», тепловізійний приціл, ручка перенесення вогню, тактичний ліхтарик, багнет-ніж та інше обладнання. Завдяки закладеним розробниками особливостям конструкції, автомат не потребує додаткового переобладнання для розширення його можливостей.

Вже на початковому етапі тестування спецназівці висловили високі оцінки тактико технічних характеристик автомата «Малюк». За відгуками бійців, що мали досвід використання різноманітних систем озброєнь, як радянського, так і західного виробництва, «Малюк» забезпечує вищий рівень по основних показниках – точності, надійності та зручності використання.

Поддержите сайт, не проходите мимо рекламы:

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.


2 + 1 =